derby-vitaza-nespoznalo

DERBY VÍŤAZA NESPOZNALO

  1. Homepage
  2. Fashion
  3. DERBY VÍŤAZA NESPOZNALO
derby-vitaza-nespoznalo

V Sobotu bola naša liga svedkom derby medzi Galantou a Sereďou. Líder tabuľky pricestoval do nášho mesta ako veľký favorit. Zápas sledovalo na štadióne viac ako 280 divákov. 

Galanta: Németh – Cehula, Horník, Mečiar, Mego – Dibala, Takács (76. Vass), Mihálik (86. Iheme), Keresztesi (84. Baša), Horák, Mikeš

Prvý náznak útočnej akcie mala Galanta už v prvej minúte zápasu, kedy zakončoval Tomáš Horák. Jeho strele slabšou ľavou nohou chýbala presnosť. O dve minúty neskôr sa ozvali prvýkrát aj hostia. Na center Gajinova ale najlepšie reagoval Mečiar, ktorý loptu odkopol do bezpečia. 

Odpratať loptu do bezpečia sa našej obrane ale nepodarilo v siedmej minúte zápasu, kedy stratu lopty v strede ihriska potrestal gólovou strelou už spomínaný Gajinov. Sereď viedla 1:0. 

Od tohto momentu hrala Sereď zo zabezpečenej obrany, s cieľom kontrolovať hru najmä vzadu, a hroziť z protiútokov. Prvý taký protiútok sa hosťom črtal v 13. minúte, kedy sa po zle rozohranom rohovom kope Galanty rútil sám na brankára Vantruba. Krizstián Németh, ktorý dostal šancu medzi troma žrďami však vytiahol dôležitý zákrok. 

Po pol hodine zápasu utiekol seredskej defenzíve rýchlonohý Keresztesi, jeho zakončenie však brankár hosti vyrazil na rohový kop. Po zahraní tejto štandartky hlavičkoval tesne nad bránu Tomáš Takács.

Podobná situácia sa opakovala aj tesne pred odchodom do šatní, kedy na ľavej strane roztancoval kľučkami obranu Serede Mego, jeho následnú strelu zablokoval na rohový kop Stareček. 

Druhú štyridsaťpäť minútovku začala Sereď tlakom na loptu, čo vyústilo k trom rohovým kopom pre súpera v rozmedzí dvoch minút. Galanta tento tlak ustála, a po kombinácii Cehulu s Keresztesim mohol vyrovnávať na 1:1 Takács. Jeho strela však letela vysoko nad bránu ktorú hájil Peter Znamenák. 

Po hodine hry mohla ísť Sereď do dvojgólového vedenia, po hlavičke Juriša našťastie zazvonilo brvno na galantskej bráne. V 66. minúte sa zastreľoval Adam Mihálik, jeho pokus ale pred brankárom zablokoval jeden z brániacich hráčov. 

Čo nevyšlo Mihálikovi teraz, to sa mu podarilo v 73. minúte zápasu, kedy strelou na zadnú tyč prekonal všetko čo mu stálo v ceste, vrátane brankára hostí, a vyrovnal stav zápasu na 1:1.

5 minút pred koncom zápasu sa na ihrisko po dlhom zranení vrátil útočník Kingsley Iheme, a mohol byť svedkom dokonalého obratu Galanty. Cehulov strieľaný center však z bránkovej čiary vykopával Madubuegwu.

Ďalší gól nám už zápas neponúkol, a tak sa derby zápas medzi Galantou a Sereďou skončil nerozhodne 1:1. 

“Zápas sme nezačali najlepšie. Sereď strelila rýchly gól a mali tam aj ďalšie šance. My sme však zbrane nezložili a podarilo sa nám vyrovnať. Verím, že nás tento výsledok nakopne, a začneme bodovať naplno” zhodnotil zápas brankár Krisztián Németh, ktorý dostal prvú ligovú šancu v bránke Galanty v tejto sezóne. Pred tým odchytal zápas v Slovnaft cupe proti Kostolným Kračanom. 

Ďalší ligový zápas odohrá Galanta v Piatok, kedy vycestuje na Myjavu, kde si zmeria sily s miestnym Spartakom.

DEMO